We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ni​š​ta nije kako se čini

by Puncke

supported by
Dave Jones
Dave Jones thumbnail
Dave Jones Possibly their heaviest album and maybe one that will appeal to listeners looking for a stronger sounding album start to finish. I found Punčke (Croatian for “Dolls”) by luck and came across this album listed as being one that they dug deep for. It will not let you down. I don’t fully know Croatian, but don’t need to to feel the emotional intensity from the band. The opening track is instrumental and sets the tone for the rest of the album. Favorite track: Ništa nije kako se čini.
MarinusJ
MarinusJ thumbnail
MarinusJ Noisy punk pop a la Elastica and The Breeders, though this band can very well hold its own. More anger and 80s gloom&doom thrown into the mix. Favorite track: Tako je bolje.
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €10 EUR  or more

     

1.
2.
Guraš me, pritišćeš tješim se, tako je bolje. Razdireš i ostaješ zraka nemam ja posustajem odustajem... Učinim par koraka, unazad! dok me tijelo ne natjera da povraćam u glavi kao nešto ipak se događa pulsa nemam nitko mi se ne obraća! Bez strasti, kao da ostajem! Bez strasti, sve kao da nestaje!
3.
Ocean 03:05
Prije nego počnem želim znat, da li se stvari promijene? Netko dolje mi utjerava strah i više mi ne ide. Netko dolje mi uništava san i više ne vjerujem. Nitko dolje ni ne želi znat' kako je biti sam! Zatvorim oči i ne mislim na strah Ne želim da me proguta ocean! Ispod mene je ocean bez dna i samo jedan korak dovoljan da uništim san. Ispred mene je podivljali val i samo jedan korak dovoljan da uništim san. Ispred mene je podivljali val zbog kojeg tresem, padam, gušim se i borim za dah! Zatvorim oči i ne mislim na strah Ne želim da me proguta ocean! ja tražim način da shvatim, način da znam! ja tražim način da shvatim, način da znam!
4.
Oni su tu 02:20
(oni su tu, oni su tu oni su tu, neprestano su tu...) oni su tu, njihov pogled me napada. oni su tu, svako jutro bez razloga. oni su tu da me podsjete gdje sam sada na dnu mora gdje se ne vidi izlazak. oni su tu, zbog njih plačem i propadam. oni su tu, zbog njih stalno se ponavljam. oni su tu zbog njih ne vidim izlaza. oni su tu neprestano su tu!
5.
dajte mi još jedan dan možda i progledam dajte mi još jedan san ja nisam promašaj pitam se što sam li sada krivo učinila? u mojim mislima sve se raspada. pitam se hoću li ikad biti slobodna? jer mračnim mislima nema kraja. previše stvari za njih nitko ne mari. tih previše stvari mene tjera i plaši to je previše stvari za njih nitko ne mari tih previše stvari mene tjera i plaši!
6.
Jasna 03:05
kojim riječima da narušim jaz? stvorim stav i završim rat sa samom sobom, tobom i njom ? (nije mi jasno) obećanja, samo puki snovi kad otvorim oči kao da gorim! sve moje greške samo stvore se... i sve moje tajne samo odlete u zrak! i nije mi jasno stvarno nije mi jasno zašto da samo postoje stvari da se uhvatim za njih! (sa samom sobom, tobom i njom) da samo stvore se trenuci da postanem dio njih! i sad reci mi koje riječi da probam koja slova, preskočiti moram? reci mi, reci mi, reci mi... (nije mi jasno, stvarno nije mi jasno)
7.
Protiv nas 03:08
Ponavljam riječi, stalno ih ponavljam. Moram ti reći kako se osjećam. Ima želju ali ne znam gdje sam sad... Bezbroj je riječi koje moram ti reći. Ne pričam o sreći ali možda me spriječiš; da nas sabotiram... Jer sve je protiv nas. Ti pričaš o sreći koja je iza nas!
8.
Snjegovi 03:29
Hodam blizu ponora, radim sve zbog ponosa! Ostat ću naivna, dovijeka, dovijeka... Kažeš da si umišljam, da lažem, da se premišljam ? Da zamišljam, hod na prstima da ne ostavljam trag u snjegovima. U snjegovima... I ja odlazim jer ne nadolazim još uvijek... Topim sjećanje, brišem pogreške zauvijek... U snjegovima!
9.
U mraku 03:57
Evo, kako sjaje naše oči u mraku. Jedno, mi smo jedno koje sjaji u mraku. Jedno, dok smo jedno tisuću puta smo jači. Sve dok naša srca se vole sjajit ćemo u mraku! U mraku! U mraku! U mraku! Pokraj tebe se ne bojim, sklopim oči, čvrsto stojim; mračne misli nestanu u trenu. Pokraj tebe sve se broji, vrijeme stane, ne postoji; sreća preplavi me cijelu u trenu. Pokraj tebe se ne bojim, sklopim oči, čvrsto stojim; mračne misli nestanu u trenu. Pokraj tebe svijet je bolji, lakše dišem i postojim; s tobom imam snagu, volju i nadu i u mraku! I u mraku! U mraku! U mraku!
10.
Olovo 03:03
Skupit ćemo snage ne brini. Sve ćemo zidove porušiti. Narast ćemo veliki i pronaći se u gomili. Kao nikad dosad... Reci sebi da si jak! Razmisli, djeluj, nisi sam! Kao nikad dosad... Pomozi sebi jer znaš! Skinuti olovo, olovo sa sebe! Olovo, olovo, što grebe! Olovo, olovo, sa sebe, teško olovo, olovo sa sebe! Sada znaš; shvati, svijet je nemilosrdan! To je grozan osjećaj, moraš! Skinuti olovo, olovo sa sebe. Olovo, olovo što te grebe. Olovo, olovo, sa sebe Teško olovo, olovo sa sebe!

about

We created this album within a year and it was much more harder than we expected.
We found ourselves questioning about our existence, past work, our audience, critics, people we love...
We found ourselves questioning our worth, our knowledge, our experience.
Things we found out were mostly new questions; questions that made us think. Questions that made us cry and fight. Questions that almost broke us apart.
Things we found weren't always nice and dreamy. But we pursue to dig more.
The one thing that we are sure about, is this - nothing is as it seems.
If you try a little bit harder, if you look underneath - underneath the forms, looks, shapes and colors, we're sure you'll find beautiful things.
Because there's always light after the dark, but you have to go through that dark place first to get to it.

credits

released March 1, 2016

Music: Punčke
Lyrics: Lucija Ivšić

Producer: Hrvoje Nikšić
Mix and mastering: Mark Mrakovčić
Recorded at Kramasonik Studio, 2016.

Illustrations: Ana Uzelac
Design: Ena Baćanović (Ruby)

Album guests:
Dora Kramar (cello on "Protiv nas")
Ana Uzelac (back vocal on "Protiv nas")
Laura N. (back vocal on "Ocean")
Dunja Ercegović (back vocal on "U mraku" and "Jasna")
Goran Grey (drums on "Oni su tu" and "Jasna")
Sven Sorić (guitar on "Oni su tu" and "Jasna")
Jelena Ćosić Žbulj (back vocal on "Olovo")
Barbara Kajin (back vocal on "Olovo")
Ružica Gačić (back vocal on "Olovo")

license

all rights reserved

tags

about

Punčke Croatia

Punčke are Lucija, Anja & Goran. Although they still haven't decided which genre they belong to, because each song is unique and has different influences, the audience describes them as alternative/indie-rock band with a dose of Television, Patti Smith, Sonic Youth, Blood Red Shoes and others. ... more

contact / help

Contact Punčke

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

Punčke recommends:

If you like Ništa nije kako se čini, you may also like: